Tuesday, March 10, 2009

Dodik:Tražićemo sastanak sa Draškovićem

10.03.2009. Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je za Vladu najvažnije da zadrži postojeću zaposlenost u “Svislajon industriji alata” iz Trebinja i najavio da će, najvjerovatnije, uskoro biti organizovan sastanak na kome bi bili utvrđeni razlozi zbog kojih je većinski vlasnik Rodoljub Drašković zatražio sporazumni raskid ugovora o privatizaciji.
“Koliko mi je poznato to pismo je jutros stiglo i nisam ga još pročitao. Vjerovatno ćemo organizovati sastanak da vidimo o čemu se radi i koji su razlozi zbog kojih se traži raskid ugovora. Ne treba ništa raditi na brzinu”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, dodavši da ne može ništa unaprijed govoriti.
Dodik je napomenuo da mu nije poznato zbog čega Drašković traži raskid ugovora, podsjetivši da na to mora pristati i Vlada RS, te da u ugovoru o privatizaciji postoje neke obaveze.
“Vladi RS veoma važno da zadrži postojeću zaposlenost i sve ćemo učiniti da se obezbijede projekti koji će tome doprinijeti”, rekao je Dodik.
Većinski vlasnik ”Svislajon industrije alata Trebinje” Rodoljub Drašković najavio je da će pokrenuti inicijativu pred Vladom Republike Srpske za sporazumni raskid ugovora o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima poslovnog sistema firme putem tendera i zatražio od SL IAT-a da koncernu “Svislajon Takovo” vrati uloženih 17.136.000 KM.
SRNA

No comments: