Saturday, February 28, 2009

Posušje lagan zalogaj za Trebinjce

28.02.2009. Trebinje – Uprkos slaboj igri u prve dvije četvrtine košarkaši SL IAT Leotara uspjeli su da ostvare pobjedu u meču protiv solidne ekipe Posušja u okviru 21.kola Lige 13 BiH i tako učvrste ionako dobre šanse za igranje u Ligi za prvaka. Konačan rezultat bio je 71:55,a nabolji pojedinci u trebinjskoj ekipi bili su Marković sa 20 poena i 11 skokova i Aleksić sa 13 koševa. Veoma dobar učinak imao je i Pelkić koji je ubacio 10 poena i ostvario 8 skokova. Kod gostujuće ekipe nijedan igrač nije ostvario dvocifren učinak,jedino su Rezo i Ramljak uspjeli da dobace do 9 poena.
„U prvom dijelu meča igrali smo dobru odbranu za koju Leotar nije imao rješenja,međutim poslije smo popustili i rezultat na kraju je takav kakav jeste“,istakao je nakon meča Robert Jurišić,trener Posušja.
„Za mene je ovo bila očekivano teška utakmica,jer sam stalno govorio igračima da ne smije doći do opuštanja zbog lakšeg protivnika na papiru.Međutim,kada su moji igrači na poluvremenu shvatili da se mora igrati maksimalno ozbiljno sve jo došlo na svoje i pobjeda nije dolazila u pitanje“,izjavio je Radomir Kisić,trener SL IAT Leotara za portal TrebinjeDanas.com.
On je najavio i juriš na pobjedu u narednom meču protiv ekipe Širokog Brijega,uprkos neigranju Petronića i Bojkovca.
„Teško da će oni biti spremni do naredne utakmice,ali ići ćemo na pobjedu“,rekao je Kisić.

M.S.

No comments: